Kanyac parazitáktól


 1. Fast Forward Program
 2. Hasznos tippek gazdiknak - Noizz
 3. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy.
 4. Férgek a hasban hogyan kell kezelni
 5. Féreg kezelés férgek számára
 6. Kézi köröm paraziták
 7. Mitől betegednek meg a férgek

Twitter Messenger A nyár nemcsak a nyaralások, de a kerti sütögetések, a nagy séták és a strandolás időszaka is. Ha ezeket ráadásul háziállattal együtt élitek át, érdemes odafigyelni néhány dologra, hogy ne csak nektek, de kedvenceiteknek is jól teljen a pihenés, ugyanis nem is sejtenéd, mennyi veszély leshet rájuk a legváratlanabb helyeken.

Soha ne hagyd őket az autódban Hiába gondolod, hogy jól meglesznek, hagytál nekik vizet, vagy csak öt percre ugranál be a boltba és úgyis hamar visszaérsz, elég, ha egy valami félresikerül és kedvenced nem éli túl a kalandot.

Szeptember

Sok helyre már megengedik, hogy állatot is bevigyünk, ha így van, inkább vidd magaddal, ha nem, de meg tudod oldani, hogy a barátod, barátnőd kinn maradjon vele és amíg visszatérsz megsétáltassa, vagy csak kivegye az autóból, inkább váljatok elerre a néhány percre, semmint egyedül hagyjátok.

Ha esetleg kedvenceddel kettesben utaztok és muszáj magára hagynod, mindenképpen kapcsold be a klímát és állj árnyékos helyre, aztán siess vissza, ahogy tudsz.

 • Melyik gyógyszer jobb a pinwormok ellen
 • Paraziták kiütése a testen
 • Magazin - Keresés eredménye - tomatour.hu
 • Hemotest paraziták

Nyáron az egyik legnagyobb veszélyt ugyanis a hőguta jelenti az állatok számára. Ne feledd, hogy kedvenceidnek érzékeny a bőre Kép: Thinkstock Ahogyan a számunkra, úgy az ő számukra is nagy veszélyt jelent az UV sugárzás, ne sétáltasd őket tizenegy és három között, a legnagyobb melegben! Az UV sugárzás mellett ráadásul a forró aszfalt is komoly sérüléseket okozhat a kutyusok nak, a sétáltatásra így inkább a reggeli és esti órákat válasszátok, vagy maradjatok a füves területeken.

 • Az angol nyelvű előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
 • Helminth áfonya

Fontos, hogy ismerd a hőguta jeleit Ide tartozik a nehéz légzés, a magas testhőmérséklet, a zihálás, a gyengeség és az ájulás is. Ha bármelyiket észleled, a legfontosabb, hogy kezdd kanyac parazitáktól hűteni kedvencedet egy vizes kendő segítségével és azonnal fordulj orvoshoz!

Figyelj oda, mit isznak!

Vélemény Betiltani vagy sem?

Kép: Thinkstock Ez vonatkozik az útszéli pocsolyákra, a folyók és tavak vizére is, hiszen nem tudod, milyen baktériumok, vagy paraziták lehetnek bennük, melyek komoly egészségügyi gondot jelentenek a kutyusok egészségére, de főként a medencékre. Kanyac parazitáktól ezeknek a vizét folyamatosan vegyi anyagokkal tisztítják, súlyos mérhezést kaphatnak tőlük. Kanyac parazitáktól grillezés során használt faszént pedig a kutyusok előszeretettel rágcsálhatják meg, ami megakadhat a gyomrukban irritációt és sérüléseket okozva, amit az orvos esetleg csak műtéttel tud megszüntetni.

Ezen kívü l érdemes odafigyelni még néhány dologra, például, ha hajókázni mentek, vagy vízpartra, nem árt, ha adtok a kutyusotokra egy élénk színű mellényt, ami alapján könnyen kiszúrjátok, ha bajba kerülne és a pórázt se felejtsétek el soha! Forrás: Noizz.

A mai elférgesedett, elgombásodott ember - Dr. Földes László, Jakab István