Nincsenek férgeim. Parókia – Árnyék vagyok, mondja az árnyékod, megvetem a fényt.


Nagyisten, add, hogy megmond nékik Olyan szóval, mit meg is értenek Mi éget, mint a lángszóró s vesékig Fáj és közöl és ordít fel az Nincsenek férgeim És feltakarja a szemérmemet: Hogy a Jóságot el ne mondják többé Mert szájukban megrothad ez a szó.

Doronggal verik útszéli döggé Nem él az Egynek már, ami a Többé És elsiratni nincsen arra szó.

hasi görcsök férgek

Neved ne ejtsék és Arcod ne lássák Mert kék napod fénye és réteid Zöldje szemöknek s férgeid lakását Ne nyújtsd nekik és verjék őket sáskák S pusztítsák őket gőgös éveid. Kezed fullassza torkukat, ha petyhüdt Ajkuk kihörgi még, hogy: Szeretet Üssed őket, ahogy csak Te, az Egy üt Fetrengjenek enpiszkaikba együtt S fagyjanak el, mint ősszel a legyek.

pinworm enterobiasis egy és ugyanaz

Mert minden átok csak szelíd ítélet És nincs fa, ami bitónak volna jó: Kit képedre teremtettél, itt élek S kiáltom, dögvész lett köztük az élet S ajkuktól szennyes minden itató. Uram, didergek és egész sötét van. Vizeid hullnak és Kezed hideg.

emberi parazita orvoslás férgektől a gyermekek megelőzésére

Te vagy a tűzben, gazban és acélban Mindenben vagy s Te vagy, kiben a Cél van. Bennem csak fáj és éget egy ideg.

kerek féreg szöveg

Márai Sándor Az önzés bűne szállta meg szemem, Testem-lelkem az járja át meg át, S erre a bűnre gyógyszer nem terem, Úgy a szívembe vette már magát. Nincs termet és arc ily szép, így beszélek, És nincs hűség igazabb és nagyobb; Saját bírám, én döntöm el, mit érek: Mindenkinél mindenben több vagyok.

Nincsenek férgeim orrban élő paraziták kezelése

De ha tükröm mutatja, hogy kiszáradt Arcomba ráncot vénség sava Nincsenek férgeim, Egész másra tanít az önimádat, De így csak bűn volna a butaság. Te vagy az Énem, téged magasztallak, A te tavaszod fest csak fiatalnak.

Nincsenek férgeim