Parazita hallgatni. Parazita hallgatni. Graduális kurzusok


A parazita arra használja az ellene fellépő sejteket, hogy körbeszállítsák az egész testben.

botok a parazitáktól

A Toxoplasma gondii egy apró élősködő, amely a világ népességének körülbelül egynegyedét megfertőzi. Az emberi fertőzések többsége nem jár tünetekkel, bár a szakértők szerint a parazita rejtett viselkedési változásokat okozhat.

Egyetemi jegyzet.

A fertőzött személyek például nagyobb eséllyel követnek el öngyilkosságot, és a T. A kórokozó fertőzött állati ürülékkel való érintkezés, vagy főtlen húsok fogyasztás révén juthat az emberi szervezetbe.

Toxoplazmózist elkaphatunk a saját háziállatunktól, így például a macskától is - figyelmeztet a hazipatika.

parazita hallgatni

Antonio Barragan, a svéd Karolinska Egyetem Huddinge Kórházának kutatója arra volt kíváncsi, hogyan képes a parazita ilyen hatékonyan megszállni az immunrendszert, és megfertőzni az egész emberi testet. Korábbi kutatások azt mutatták, hogy a T. Ezek az úgynevezett dendritikus sejtek a test szöveteiben vándorolnak.

férgek a májban gyermekeknél

Parazita hallgatni a dendritikus sejtek betolakodóval találkoznak, parazita hallgatni és parazita hallgatni, majd a nyirokmirigyekhez szállítják azt, amely aztán teljes körű immuntámadást indít.

Amikor a kutatók emberi és egér dendritikus sejteket fertőztek meg az élősködővel, kiderült, hogy a sejtek hirtelen nagyobb mennyiségű gamma-amino-vajsavat GABAaz agysejtek működéséhez létfontosságú idegi átvivőanyagot termelnek.

10 GYILKOS PARAZITA, amikhez képest a horrorfilmek gyerekmesék

A GABA felelős a parazita hallgatni sejtek közlekedéséért is: a kutatásból kiderült, hogy a nagyobb mennyiségű neurotranszmittert termelő fertőzött sejtek véletlenszerűbb irányokba kezdtek mozogni, ráadásul gyorsabban, mint a nem fertőzött dendritikus sejtek. A kutatók ezt követően élő egereket parazita hallgatni T. Kiderült, hogy a fertőzés negyedik napján a kezelt egerekben 2,8-szer alacsonyabb volt a parazita szintje, mint a kezeletlen egerekben.

férgek vagy férgek a pontyban

Ez is azt bizonyítja, hogy az élősködő az immunrendszert használja fel arra, hogy szabadon "beutazhassa" az egész szervezetet. A kutatás bővebben a PLoS Pathogens decemberi számában olvasható.

parazita hallgatni