Kémiai lehelet


Ezzel párhuzamosan az ENSZ és a Vodafone egy kezdeményezést indítottak a világon szétszórt különböző mobilegészségügyi projektek összefogására.

Az elképzelések szerint a mobiltechnológia világszerte hatalmas segítséget nyújthat az egészségügyi ellátásban, különösen a nagy kiterjedésű és fejlődő országokban.

kémiai lehelet

Az AND beágyazott chipje detektálja az egyes gázok jelenlétét, tekintettel azok jelenlétének sűrűségére is, majd ez így kapott "lenyomatot" összeveti egy adatbázissal, ahol az egyes betegségekhez tartozó összetétellel veti össze. Az ember lehelet alapú diagnosztika eddig is ismert volt az orvostudomány előtt, hiszen féreg kezelés férgek számára kór megváltoztatja annak gázösszetételét, így például a vesebaj növeli az ammóniatartalmat, de ezzel a módszerrel bizonyíték szerezhető cukorbetegségre és tüdőbajra is.

méz a férgek kezelésében

Az AND chipje a betegségek mellett az alkoholszintet és a szájszagot is képes megállapítani. Amennyiben a szenzorok abnormalitást érzékelnek, úgy azt a felhasználóval, vagy akár orvosával is tudathatja.

kémiai lehelet férgek felnőtteknél drogok

Az AND nyilvánvaló okokból a Nokiával egyezett meg elsőként, mely a világ legnagyobb mobilgyártója, és hatalmas befolyással bír Európában.

Ezt követően a cég a japán mobilszolgáltatókhoz kémiai lehelet, melyek döntő befolyással bírnak a világ egyik, ha nem legfejlettebb mobiltelekommunikációs piacán, és melyen keresztül kihatással lehet lenni az egész távol-keleti térségre is, ami a hatalmas és nagy területen szétterülő népesség, valamint az egészségügyi ellátás gyengeségei miatt az AND elsődleges célpiaca.

Árki Ildikó, háziorvos A halitózist kellemetlen szájszag általában egyszerű, könnyen kiküszöbölhető dolgok okozzák, azonban néhány betegség is kiválthat rossz leheletet - például máj- vagy veseelégtelenség. Ez a probléma olykor banálisnak tűnhet, ám komoly gondot okoz. Társadalmi elszigetelődéshez, váláshoz, sőt, akár öngyilkossághoz is vezethet. Hirdetés Szájszag - Okok és kockázati tényezők Parodontózis teszt A parodontózis teszt segít Önnek felbecsülni, milyen állapotban van fogínye.

Az 1,15 milliárdos Indiában például mintegy millióan élnek a városokon kívül, miközben az egészségügyi kapacitások háromnegyede a városokra koncentrálódik. Mobilegészségügyi összefogás Az ENSZ, a Vodafone kémiai lehelet a Rockefeler Foundation a barcelonai Mobile World Congress alkalmával múlt héten jelentették be, hogy létrehozzák az mHealth Alliance-et, melyben egyesíteni kívánják a világon párhuzamosan futó több tucat mobilegészségügyi projekteket, valamint kormányzati és vállalati koordinációval segíteni azok széleskörű gyakorlatba ültetését.

A legnagyobb probléma jelenleg az, hogy ezek a projektek elaprózódtak, és bár rengeteg tapasztalat halmozódott fel, akár működő üzleti modellekkel, ezek egymástól elszigeteltek, fogalmazott kémiai lehelet BBC News számára Claire Thwaites, az ENSZ és a Vodafone együttműködésének vezetője.

kémiai lehelet

A dél-afrikai SIMpill projekt például egy beágyazott mobilkommunikátorral ellátott gyógyszeres üvegcsét hozott létre, mely érzékeli, hogy a beteg megfelelő ütemben szedi-e a gyógyszert -- ennek hatására 22 százalékról 90 százalékra ugrott az orvosi előírásoknak megfelelők aránya, állítják az illetékesek.

Egy más kezdeményezésben az állampolgárok a HIV-vel és AIDS-szel kapcsolatos felvilágosítását célozták meg Ugandában, aminek keretén belül szöveges üzenetekben tájékoztatták az embereket.

kémiai lehelet

Indiában az Ericsson épített ki 15 városban és 18 faluban demo HSPA-hálózatot, melyre alapozva számos közszolgáltatás jelent meg, köztük mobil egészségügyi ellátás is.

Ennek keretén belül mobil szélessávval és notebookkal felszerelt mentőkocsik hetente kétszer látogattak el a falvakba, és szükség esetén konzultálnak a városi kórházakban lévő orvosokkal, sőt, az orvosok videokapcsolaton keresztül létesíthettek kapcsolatot kémiai lehelet pácienssel.