Éteri légzés


A lélegzés révén éteri erőket veszünk fel, melyek támogatják életünket és gyógyulásunkat.

Manifesztum 154. szám – 2020. május-június

Az életenergia az oxigénhez kötötten található meg a levegőben. Sok betegség visszavezethető a helytelen légzésre, ami által legyengül az ember éteri teste. A mai embernek általában felületes, kapkodó a légzése, csökkent a éteri légzés, és nem figyeli saját légzését, így az öntudatlan, automatikus folyamat. A légzés terén az egyik legfontosabb a tudatosítás.

A tudatossá tett légzési folyamat által növelni lehet a tüdőkapacitást, és ezen keresztül az egészséget. A helyes légzés az egész tüdőt megmozgatja, alapos, mély, lassú, nyugodt, ritmikus, rendezett és tudatos. A helytelen légzés következményei: fáradékonyság, mérgeződés, elsavasodás, gyulladások, az agyi kapacitás csökkenése, feledékenység, emésztőrendszeri zavarok, anyagcsere-problémák, szív- és érrendszeri betegségek, az immunitás csökkenése, a félelmek, szorongások felerősödése.

A helyes légzés és a rendszeresen végzett légzőgyakorlatok révén tele lesz az ember energiával, könnyebbé válik a méregtelenítés, főként a savas méreganyagok távozása, növekszik az agyműködés, a koncentráció és a figyelem javul, rendeződik az emésztés és az anyagcsere, megerősödik a szív és az immunrendszer és az ember nyugalomra tesz éteri légzés.

A koncentráció erejével magunkba szívjuk a pránát, tudatosítjuk jelenlétét és elvezetjük a szenvedés helyéhez.

A melegítés feladata a környezettől független belső hőmérséklet fenntartása. Ez azért lényeges, mert az életfolyamatok csak egy bizonyos hőmérséklet mellett tudnak normálisan végbemenni.

Életfolyamatok

Kihűlés esetén az életfolyamatok károsodása akár halálhoz is vezethet. A táplálkozás, a kiválasztás és a megtartás egymással szoros kapcsolatban lévő életfolyamatok. A táplálkozás elsősorban a táplálék felvételélt, megemésztését és felszívódását foglalja magában. A kiválasztás révén a szervezet megszabadul mindazoktól az anyagoktól, amelyekre az élet fenntartása szempontjából nincs szüksége.

éteri légzés parazitaellenes szerek a megelőzéshez

Ezt a folyamatot nagymértékben támogatják a kiválasztó és méregtelenítő szerveink, mint például a máj és a vese. A megtartás révén viszont az élethez szükséges szubsztanciák kerülnek megőrzésre és hasznosításra.

A szervezet a megtartás életfolyamata nélkül mindent feloldana, lebontana és kiválasztana. A táplálkozással kapcsolatos természeti törvények betartása leginkább az említett három életfolyamatra van hatással, és ezeken keresztül az egészségre.

Az egészséges életmódnak megfelelő táplálkozás tizenkét aranyszabálya biztosítja az életfolyamatok helyes működését. Ide tartozik a megfelelő folyadékbevitel, a napi ritmus, a helyes ételpárosítások, az alapos rágás, a széklet rendezése, az étkezés megfelelő körülményeinek biztosítása stb részletesen éteri légzés Váradi Tibor Az egészséges életmód alapjai c. A kiválasztás életfolyamatát elősegíthetjük rendszeres méregtelenítéssel, valamint a máj és a vese támogatásával.

daphne du maurier paraziták vélemények

A máj fő ellensége a fehér cukor, a veséé a többlet sóbevitel, és mindkettőjüké a többletfehérje fogyasztása, ezért az ideális működés érdekében kerüljük ezeket. A májnak jót tesznek a keserű ízű teák pl. A vesének szüksége van megfelelő folyadékbevitelre kb. Az egész szervezet méregtelenítését elősegíthetjük egy csalántea-kúrával. Ennek során hat héten át napi másfél liter csalánteát fogyasszunk ízesítés nélkül, langyosan, a nap folyamán egyenletesen elosztva.

A növekedés életfolyamata segíti elő a belső fejlődést és gyarapodást a megtartott szubsztanciák révén. Bár egy egész életre szóló folyamatról van szó, a működése külsőleg leginkább a gyermekkorban figyelhető meg. A létrehozás reprodukció teszi lehetővé, hogy az ember képes legyen szaporodni és magához hasonló utódokat nemzeni. Minden életfolyamatnak van fizikai bázisa a testünkben. A légzés legfőbb szerve a tüdő, míg a melegítésben a vér és a lép vesz részt.

Ha valaki fázékony és nem képes a külső hideget belső hővel ellensúlyozni, akkor a lép erősítésére van szükség.

LÉGZÉS & MEDITÁCIÓ KURZUS

Segítségképpen egy késhegynyi cayenne bors egy deci meleg vízben feloldva és éhgyomorra elfogyasztva segíti a belső hőképződést. A táplálkozás, a kiválasztás és a megtartás folyamatában a teljes emésztőrendszer, valamint a máj, az epehólyag és a hasnyálmirigy vesz részt.

éteri légzés

A növekedés a mirigyrendszer segítségével, míg a reprodukció a nemi szervek segítségével megy végbe. Az életfolyamatok kapcsolatba hozhatók egy-egy elemmel is.

A légzés, mint életfolyamat természetesen a levegő elemhez kapcsolódik, míg éteri légzés melegítés a tűz elemmel hozható összefüggésbe. A táplálkozás a fény eleméhez kapcsolódik, mert minden táplálék hordoz magában éteri légzés fényt, amelyet a Napból vett fel.

A táplálék fénytartalmát biofotonnak is nevezik, és általában annál kedvezőbb az egészség szempontjából egy étel, minél magasabb a biofoton-tartalma.

  • Oldalsó fájdalom és paraziták
  • Főoldal » Orientáció » A levegő A levegő A levegő az a szubsztancia, mely kitölti a teret, a legfinomabb közeget, az étert.
  • A légzés hatalma - Napfényes Élet Alapítvány
  • A légzés misztériuma - 2. rész | TermészetGyógyász Magazin
  • Kerek féreg nőben hogyan kell kezelni

Ezt elsősorban az szabja meg, hogy a növekedése során mennyire volt kitéve a napfénynek, illetve hogy milyen átalakításokon ment keresztül az elfogyasztása előtt. A növényi táplálékoknak sokkal nagyobb a biofoton-tartalmuk, mint az állati eredetűeknek.

A lélegzet megteremti saját ritmusát

Bár az állatok számára is fontos a fény, éteri légzés jobban tűrik a hiányát, mint a növények. A növények a betakarítást követően, megfelelő tárolás mellett — a fagyasztás és a hőkezelés ugyanis tönkreteszi a bennük elraktározott fényt — nagymértékben képesek megőrizni biofoton-tartalmukat, míg az állatok a megölésük után rövid időn belül elveszítik azt.

A kiválasztás folyamatát a hangéter, a megtartás folyamatát pedig az életéter szolgálja.

Mire lehet ez jó? Akkor most hogyan is kell meditálni? A hatszor 1,5 órás foglalkozáson megismerkedünk a fenti fogalmak jelentésével; megfigyeljük tudatunk állapotát, csendesítjük gondolataink hullámzását. Különféle meditációs technikák elsajátításával megtapasztaljuk a legbelsőbb nyugalmat, a béke és csend állapotát.

A növekedés életfolyamata révén tulajdonképpen belenövünk a térbe, míg a szaporodás segítségével az időben hozunk létre magunkhoz hasonló utódokat. Az életfolyamatok és az elemek kapcsolatát felhasználhatjuk a beteg életfolyamatok gyógyításához. A tüdő működését segítik a légzőgyakorlatok, a vért támogatja a hőterápia. Az emésztőrendszeri problémák esetén a fényterápia, míg kiválasztási problémák esetén a hangterápia zeneterápia jöhet szóba.